Te invit la debate. Pro și contra singurătății.

Singurătate. Hai să vedem ce e cu singurătatea asta și cum ai ajuns așa prieten cu ea. Te invit la un debate. Pro și contra singurătății.

Singurătatea poate te ajută să construiești o relație cu tine. Petreci mult timp cu tine, ajungi să ai niște conștientizări, un contact cu tine, îți asculți vocea și exersezi mult dialogul intern. Ce se întâmplă totuși când e numai un dialog intern? Petrecând mult timp în mintea ta, tu cu tine ajungi poate să îți pui întrebări, să aștepți răspunsuri, poate fi chiar blocant să faci acest du-te vino de la tine către tine. Și aici poate mai primim pe cineva, poate ușor ușor facem loc si altei voci, altei persoane. 

Singurătatea vine, poate și când alegi să fii singur. Aleg să fiu singur uneori să îmi încarc bateriile. Aleg să fiu singur să îmi pun ordine în gânduri. Aleg să fiu singur pentru că toată energia mea se duce spre haosul meu psihic. Aleg să fiu singur pentru că uneori mă delimitez de alte persoane și mă reîncarc stând cu mine, întrebându-mă lucruri sau pur si simplu având o stare contemplativă. Dar dacă aleg să fiu singur mult prea mult timp? Dacă ușor ușor numai asta e? Poate fi o alegere spre izolare? Poate fi?

Cum e și cu singurătatea asta… Asemeni oricărui lucru în viață, are și poli pozitivi și unii mai puțin pozitivi. Cum e și cu starea asta de singurătate și cum se amestecă cu alte laturi ale noastre. Poate cu o latură depresivă, poate cu o latură de autosabotare, poate cu o latură de respingere a energiei vieții, a oamenilor, a schimbului de energie dintre noi.

Cum e și cu singurătatea asta care ajunge să fie prea mult și să nu-ți mai dai seama de ea. Fă un pas în afara ei, antrenează-te să ieși din ea așa cum te poți antrena în orice altceva, fă pași. Dă din coate. M-aș întreba de ce este o barieră între tine și altcineva. M-aș întreba ce din mine se ține departe. M- aș întreba de ce nu mă mișc într-o direcție sănătoasă pentru mine? Ce mesaje am primit și preluat de-a lungul vieții vis a vis de starea de izolare? M-aș întreba ce oameni m-au înconjurat, ce mă ține din a primi și dărui.

22 thoughts on “Te invit la debate. Pro și contra singurătății.

 1. Daca privim putin in urma constatam ca cei mai multi oameni de succes sau care au contribuit cu ceva in societate au trait in singuratate.
  Oamenii te incarca cu energie, dar te si descarca de energia buna.😁

 2. Când calitatea umană este degradata și totul are un preț sau un interes atunci Singurătatea este suportabila si asta nu datorită faptului ca nu îți dorești sa ai mai mult sau nu poți ci datorită faptului ca sentimentele nu ar trebui sa aibe un preț, altfel ajungi doar sa satisfaci nevoile și devii un bun “îmi place de Ion ca mergem in locuri scumpe” de fapt se traduce prin Îmi plac locurile scumpe la care ajung prin intermediul lui Ion. Niciodată nu e vorba despre celălat ci despre propriile nevoi. Așa ca uneori Singurătatea e mai buna decât a fi singur in 2 intrând in competiții ce nu au valoare.

 3. Dacă priveşti în profunzime, dialogul interior este doar o contradicţie subiectivă între gândurile pe care ţi le-au bagat în cap unii şi gândurile pe care ţi le-au bagat în cap alţii. În dialogul interior tu eşti doar observatorul. Dacă un gând este analizat mai apoi de alte gânduri, înseamnă că cel care gândeşte este el însuşi un gând.

 4. Din experiența vieții mele , Singurătatea îți poate fi prieten bun pentru o anumită perioada de timp, dar noi ca specie nu suntem făcuți sa stam singuri pentru perioade lungi de timp. Singurătatea, in timp te ofilește, te izoleaza, îți crează fel si fel fe vicii care sa completeze lipsa cuiva in viata ta si mai mult de atât când simți nevoia sa fi cu cineva , iti este extrem de greu sa te readaptezi unei vieți de cuplu.

  Un studiu făcut după anii 50 la Harvard, studiu care sa încheiat recent in anii 2000 , a spus ca ,, Fericirea constanta pe termen lung este asigurata de relațiile interumane pe care le avem cu oamenii din jur, familie si comunitatea profesionala. ,,

  Sa fie mai simplu de înțeles pentru o persoana care nu își poate controla egoul ( o mare problema care crează dezechilibru la noi oamenii ) , pentru ca dorința suprema este sa avem dreptate in orice și sa știm cate puțin din toate – total greșit !
  Pe scurt privim viata prea personal și trăim cu prea multe prejudecăți gen :
  – ce o sa zică x-ulescu ? 😒
  – eu nu pot sa am încredere in nimeni !
  – mai bine singur decât cu cineva care ma enervează !

  In final as vrea sa precizez ca nu este datoria nimănui sa ne facă viata frumoasa și fericita , nu trebuie sa fie un print pe cal alb salvator de vieți și dăruit-or de dragoste, iubire și sprijin moral și nici o prințesa perfecta de la care sa avem alte așteptări pentru a ne face viata frumoasa. Cred ca atunci când întâlnim pe cineva trebuie sa avem viata aranjata, un mindset care duce spre un viitor bun și relația pe care o puteți crea împreuna sa fie un BONUS , de care sa te bucuri zilnic.

  1. Imi place foarte mult cum gândești. Dacă dorești, mi-ar face mare plăcere să ne vedem și să ne cunoastem mai bine.😌

 5. Frica, de diverse feluri, de a nu fi ranita/ de a nu fi printre oamenii potriviti/ de a pierde timpul/ de a rata momentul/ de a-ti petrece intreaga viata in ceva gresit/ pana si FOMO.

  Noi, ardelenii, avem o vorba: “nu ti tieme” 😂

 6. Buna Adina si tuturor care au interactionat aici.Se pune intrebare este buna singuratatea sau nu…. Eu personal am fugit de singuratatea si este o vorba la romani de ce iti este frica de aceea nu scapi. Am stat cu parintii in Tara am stat cu una dintre surori in afara tarii pana am luat decizia ca trebuie sa fiu eu singur dar totusi fugeam de singuratatea nu stiu dece imi era frica sa ma gandesc ca o sa fiu singur…. M’am I surat cu gandul sa nu fiu singur am stat cu a sotia 5 ani tot in afara tarii si aveam momente chiar vietuind cu ea ma simtem singur si strain in propria casa ca totul sa se finalizeze acum cateva luni dupa ce ne’am separate fiind veniti in Tara de mai bine de un an…. Cu spuneam la inceput mi’a fost frica de singuratate si cu ea imi impart viata acum. Am zis ca daca voi fi cu persoana iubita voi fi fericit si implinit dar stresul si viata grea din afara m’a facut sa ma pierd pe mine sa nu ma mai recunosc, m’am ratacit. Acum imi este bine singur dar a and 3 copii cu sotia imi este foarte greu fara ei.Imi doresc impacarea dar ea refuz a sa mai vina la mine, spune ca nu am I teles’o si nij am acceptat’o asa cum este ca i’am adus prea multe reprosuri etc. In concluzie singuratatea este buna la un moment dat in viata omului sa se regaseasca pe sine, sa se recalibreze, sa devina alt om de nerecunoscul inclusiv pentru el, sa „repare” la el tot ce stie ca a fost”defect”in trecut sa reflecteze la trecut pentru a se schimba dar in masura ce te vindeci sa uti trecutul sa traiesti in prezent si sa te gandesti la viitor dar nu pentru tine personal in mare masura Ci pentru cei dragi. Sa ma iertati daca v’am plictisit cu povestea mea dar reflecta cel mai bine starea de singuratate si sunt singur ca sunt multi cei care au trecut in viata lor prin asa ceva si e bine sa le spui cuiva chiar daca nu fizic macar asa in online.
  Va salut cu respect

 7. Problema este foarte complexa. Spun problema pentru ca este cu adevărat. Exista un gând care trage cu adevărat haturile deciziei din viata fiecaruia. Avem multe gânduri pe zi însă ceea ce spunem ca vrem nu este și realitatea cu adevărat sincera. Exista gândul suprem, mamă care alege cu adevărat ajutat de niște intenții subtile dar clare direcția vehiculului nostru numit ,, eu, ori viata mea „. Asa ca de multe ori dacă spui vreau sa fac asta înseamnă exact ce spune cuvântul, vrei ori spui a vrei. Cu adevărat ce este în adevăr este ceea ce faci. În momentul în care ești plin de direcție nici numai afirmi ca vrei ceva pur și simplu nu mai este loc de altceva și faci ce ai de făcut.

 8. Numai nebuni aici. Toti speculeaza, nimeni nu se documenteaza. 1st of all, este imposibil sa faci mintea sa taca, gandurile nu sunt ale noastre, ele vin si pleaca constant.
  2nd singuratatea duce la cleanase, singuratatea este buna. Este evident ca avem nevoie de oameni in viata noastra, dar asta nu inseamna neaparat ca viata consta in a avea pe cineva a face copii si gata, murim. Viata e mult mai complexa de atat. Nu este numai ce vedeti la televizor.

  Acestea sunt niste topicuri super profunde. Nu mai speculati si documentati-va

  Nu va mai uitati la TV. Deloc. O sa va schimbe viata. Pace

 9. din pozitia unei persoane care a fost singura toata viata, cu exceptia parintilor nu am pe nimeni, amici pe ici pe colo dar pot trece lunile fara sa vorbim, cei care merge pe principiul „imi e mai bine singur” sunt doar niste bullies energetici, care de fapt si de drept nu au fost niciodata singuri, ci doar individualisti, au cerut si nu au oferit.

  singuratatea e una din cele mai grele boli.

 10. Ai uitat sa menționezi pe lângă toate acestea ca Singurătatea este masturbare intensivă ))
  Iar dacă mai serios să vorbim despre asta, Singurătatea este ceva care ar trebui utilizat sa zic așa in foarte mici doze.
  Desigur ca fiecare avem nevoie de spațiu , si ca uneori sa fim un pic singuri cu noi, sa ne așezăm gândurile , planurile, ect.
  Dar când ai prea multa singurătate începi sa te schimbi fără a observa asta
  Și cred ca totuși nu am primit șansa la aceasta viață ca sa trăim in singurătate
  E frumos sa iubești , sa trăiești , sa te bucuri de anumite chestii , locuri vizitate , momente plăcute in doi
  E plăcut acel sentiment
  Iar de mâna cu Singurătatea nu o sa simți toate culorile vieții la maxim
  Mai degrabă vei trece prin timp prin nuanțe gri si monotone
  Ca așa vad eu Singurătatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *