Despre afecțiuni la nivelul pielii, ale tenului se vorbește foarte mult. O întreagă industrie de produse vine în întâmpinarea nevoilor noastre.
„Minuneaˮ nu vine dintr-un singur loc, dintr-o cremă sau dintr-un tratament. Necesită o abordare complexă, multidisciplinară.
Pielea este cea care delimitează interiorul, individualitatea ta de mediul extern.
Ea poate fi văzută drept o oglindă care reflectă emoțiile și sentimentele: M-am înroșit de nervi! M-am înroșit de atâta rușine! Sunt negru de supărare! M-am albit la față când am aflat vestea! Ea/ el mi-a intrat sub piele!
Afecțiunile la nivelul pielii corespund și ar trebui să ne pună în contact cu ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.
Ne mănâncă pielea de nerăbdare. O nerăbdare care te face să te scarpini tot timpul. Sunt dorințele nerealizate, este compararea a ceea ce vrei și ce nu ești, sunt situațiile în care lucrurile nu se desfășoară cum ți-ai dori și pare că stau pe loc. Există nemulțumire. Viața pe care o ai acum te irită. Gânduri care cer atenție și ies la suprafața pielii. Poate ai alergie la ceva, sau la cineva.
Pielea uscată poate arăta o lipsă de apă. Știm că aceasta este necesară vieții, prin urmare de ce o refuzi? Relațiile cu viața, în acest context, pot fi secetoase. De asemenea, în momentul în care se menține pielea uscată, nu lași să treacă emoțiile, le reții.
Lucru care se întâmplă în cazul celei umede unde emoțiile ies la suprafață. Creme pentru tenul gras? Creme pentru un om prea încărcat de emoții, emoții care ies fără voia sa, care poate nu vrea să fie atins.
Acneea reprezintă una dintre afecțiunile pielii care cauzează un mare disconfort. Prezentă din adolescență când personalitatea nu este încă foarte bine conturată și nu știi cine ești, ea poate fi masca unui conflict emoțional.
Fața este cea care intră prima dată în contact cu ceilalți, iar acneea la nivelul ei poate avea legătură clară cu a fi acceptat sau respins. De multe ori aceasta trădează o neacceptare a propriei persoane, sentimente de rușine, de nesiguranță, multă frică. Erupția poate fi corespondentul în exterior al războiului interior. Inflamațiile la nivelul pielii trădează inflamarea/ conflictul din interior.
De multe ori acneea traduce dorința ta de a fi văzut, dar simți că nu te comporți așa cum trebuie, te compari cu ceilalți găsindu-ți defecte.
Am întâlnit caz în care persoana avea acnee pe piept, corespondent pentru modul în care simțea că o apasă viitorul, teama de el „A da piept cu ce o așteaptă.ˮ
Coșurile pot fi expresia gândurilor toxice. În momentul în care ții totul în interior, acumulezi și tot acumulezi ele vin să reamintească ce trăiri nesănătoase ai în tine.
Tensiunea, toxicitatea, conflictul din interior se observă pe piele așa cum și relaxarea din interior, iubirea necondiționată și acceptarea propriei identități, exprimarea liberă a emoțiilor se văd.
Atitudinea pe care o avem față de noi înșine, față de ceilalți și cele aduse de viață contează enorm. Deschiderea către ceilalți, a îi lăsa să se apropie fără a încerca să vreau cu orice preț să le fiu pe plac se arată pe piele.
Lasă un răspuns